Onze meerwaarde

Mijn Werk Online laat deelnemers kennismaken met nieuwe technieken. Zo doen deelnemers vaardigheden en kennis op waarmee ze helemaal online of gedeeltelijk online kunnen werken. Mijn Werk Online voegt iets toe aan het aanbod van dagbesteding, leren en werken door:

  • De verschillende opdrachten;
  • Maatwerk;
  • De zeggenschap van deelnemers;
  • De toekomstbestendigheid;
  • De digitale vaardigheden die deelnemers leren;
  • De mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken.

De verschillende opdrachten
Veel deelnemers vinden het leuk om digitaal bezig te zijn. Maar voor de komst van Mijn Werk Online deden weinig dagbestedingslocaties hier iets mee. Mijn Werk Online biedt mogelijkheden voor nieuwe werkzaamheden zoals:

  • Websites testen. Bijvoorbeeld Steffie.nl en Oefenen.nl.
  • Producten reviewen. Denk aan VR-brillen, Compaan, bone conductor headphones , Soundmoovz en de Powerswitch.
  • Unboxing video’s maken.
  • Webshops vullen. Bijvoorbeeld webshops waarop producten van Philadelphia-locaties worden verkocht.

Maatwerk
Iedereen die werkt via Mijn Werk Online volgt een op maat gemaakt programma. Daarin houden we rekening met de behoeftes en mogelijkheden van de deelnemer. Door de verschillende opdrachten kunnen deelnemers zelf een opdracht kiezen die past bij hun interesses. Daarbij houden we rekening met de moeilijkheidsgraad van de opdracht.

De zeggenschap van deelnemers
Bij Mijn Werk Online is er geen gemeenschappelijk programma. Deelnemers kiezen zelf aan welke opdracht ze werken en waar en wanneer ze dit doen. Ook beslissen deelnemers zelf hoe ze een opdracht aanpakken en op welk tempo ze dit doen. Heeft een deelnemer moeite met het maken van deze keuzes? Of heeft een deelnemer behoefte aan meer structuur? Dan helpt de begeleiding daarbij.

De toekomstbestendigheid
Mijn Werk Online is niet afhankelijk van de capaciteit op een locatie, groepsdynamiek of vervoer. Het is wel belangrijk dat deelnemers de juiste technologie hebben om hun werk te kunnen doen.

De digitale vaardigheden die deelnemers leren
Werken via Mijn Werk Online betekent werken met de nieuwste technologieën. Deelnemers oefenen met ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden, zelfstandig werken en creatief denken. Zo worden deelnemers digitaal vaardiger.

De mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken
Mijn Werk Online maakt het mogelijk om op een andere manier dagbesteding te volgen. Bijvoorbeeld twee dagen in de week op een dagbestedingslocatie en twee dagen thuis. Dit past bij de moderne manier van werken. Ook deelnemers die niet (volledig) mee kunnen doen met activiteiten op een dagbestedingslocatie kunnen dankzij Mijn Werk Online toch aan het werk.